Rob Klerkx & The Secret naar Hedon

Zaterdag 19 mei treedt Rob Klerkx & The Secret op in Zwols poppodium Hedon. Afgelopen maand bracht Rob Klerkx met zijn band nog het nieuwe album Back To Cumberland uit, maar daarop o.a. een track samen met Erwin Nyhoff. De muziek gaat van rechttoe-rechtaan pop tot southern rock met soms psychedelische kanten, beïnvloed door de rijke songwriting historie van Nashville.

Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer (o.a. Moke, Paulusma), maar is voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn collectief Rob Klerkx & The Secret. “In essentie ben ik songschrijver, die ook is gaan drummen. Muziek is zo’n ontzettend mooi medium om het over de grote onderwerpen van het leven te hebben. Dat kan uit eigen ervaring, maar hoeft niet. Daar zit mijn passie, het willen delen. Universeel willen zijn, connectie maken met andere mensen. Bij mij doen Damien Rice, de late Johnny Cash, PJ Harvey, Radiohead, Wilco, Nick Cave en Chris Robinson van The Black Crowes dat.”

De muziek die hij maakt wordt vaak beschreven als ‘explosive americana’, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Met zijn band The Secret doorbreekt Rob Klerkx de grenzen van muzikale genres. De band zoekt de juiste balans tussen experimentele muziek en makkelijker behapbare muziek, ook bij hun optredens. Klerkx heeft een contract met de Nashville Songwriters Association International en is dan ook regelmatig in Nashville te vinden om met lokale auteurs te schrijven en te spelen.

ROB KLERKX & THE SECRET

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 19 mei
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 12,00

Tickets zijn te verkrijgen online via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Geef een reactie