Ruud Fieten brengt nieuwe EP uit en gaat op tour door Nederland, Engeland en België

 Ruud Fieten brengt nieuwe EP uit en gaat op tour door Nederland, Engeland en België

‘Mad Dogs in the Sun’ is de nieuwe EP van folkrock muzikant Ruud Fieten die vrijdag 18 oktober in Hedon officieel gepresenteerd zal worden.. Net als op zijn eerste EP ‘In Orbit’, zijn de nummers filosofisch van aard. Echter zijn de teksten van Mad Dogs in the Sun scherper, maatschappijkritisch en vol cryptische charme. Kaarten voor de release zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle.

De muziek schuurt meer en is harder en voller dan voorheen. Bijgestaan op bas door Peter Kroes (The Kryng, Combo Koedijk, The No-goods), op drums door Frederik Roeland (The Information), Gerhard Post (Pine Needle Miners, Bernard Gepken) op elektrische gitaar en Erik de Lange (The Information, The Girls.) Op toetsen is er een weg ingeslagen richting de experimentele folkrock. De EP werd in drie dagen ogenomen bij Studio PAF! in Rotterdam en is geproduceerd door Marcel Fakkers. Piano en orgels werden ingespeeld door Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers. De EP is gemasterd door Fabian Tormin van Plätlin Mastering Hamburg. (o.a. Kurt Vile, Timber Timbre). De foto’s voor het artwork zijn gemaakt door de Londense fotograaf Matt Bullock, toen hij samen met Ruud door Myanmar reisde.

Ruud Fieten is in het bezit van een Hedon Beurs. Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.
Rondom de release staat een uitgebreide tour gepland. Met zalen als onder andere Paard Den Haag, Metropool Enschede, Hedon Zwolle en de Amer. De band zal twee keer het voorprogramma doen voor de grote Amerikaanse band Drivin N Cryin. Daarna zal Ruud solo verder gaan op tour met negen shows door de UK. Later dit jaar speelt de band nog op het Naked Song Festival in Eindhoven. Daar zal Ruud naast zijn eigen show ook samen met een internationaal gezelschap een ode brengen aan Jeff Buckley’s album Grace. Deze Grace tribute zal op 13 december ook in Gent uitgevoerd worden.

RUUD FIETEN BRENGT NIEUWE EP UIT

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 18 oktober.
Open : 19:30 uur
Aanvang : 20:00 uur
Entree : € 10,00

De kaartverkoop voor dit evenement is gestart. Tickets zijn te verkrijgen online via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Foto: MOG Productions

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: