Schaatsbaan voor en door Zwolle groot succes mede dankzij Zwollefonds

De schaatsbaan in het centrum van Zwolle is een groot succes.
Bezoekers van alle leeftijden vinden hun weg naar het lonkende ijs.

Volgens de initiatiefnemers is het succes te danken aan de no-nonsense mentaliteit, daadkracht, samenwerking en publieke steun.
De nieuw op gerichte stichting Evenementen in de Stad wil zich naast dit evenement indien mogelijk richten op meerdere evenementen voor de stad.
De samenwerking met cateringbedrijf Slump uit Bant zorgt voor een breder samenwerking in de regio.
Volgens initiatiefnemer Akim Bwefar zit hem hierin ook de kracht.
De basis van de ondernemersgroep is het meedenken met de stad. Voor en door Zwolle.

De groep kan daarbij rekenen op de steun van Zwollenaren, Zwolse ondernemers, de gemeente Zwolle en het Zwolle Fonds.
Het Zwolle fonds steunt dit initiatief met een flinke subsidie en is nauw betrokken bij Winters Zwolle met projecten als Het Wereldberoemde verhalen festival, de Wintertrein en het Ijsbeeldenfestival.

Volgens Akim is er voldoende draagvlak in de Zwolse samenleving en ondersteunt de inbreng van het Zwolle fonds deze gedachte.
Na deze editie wordt het evenement grondig geëvalueerd om in 2019 terug te keren in een indien mogelijk langere en uitgebreidere versie.

Aan de ondernemers zal het niet liggen.
“Wij barsten momenteel van de energie en de plannen. Als Zwolle achter ons blijft staan maken we samen de stad nog mooier.” Aldus Akim Bwefar

De Schaatsbaan is een initiatief van Stichting Evenementen in de Stad en is nog te bezoeken tot en met zondag 6 januari. Deze middag wordt om 15:30 uur opgeluisterd met een dansbaar optreden van The Voice Sr. stemmen Henk en Mick.

Uiteraard kan er dagelijks tot 21:00 uur nog volop geschaatst worden.
Via onze sociale media kanalen Instagram en Facebook zijn wij goed te volgen.

Aanstaande zondag 6 januari zullen we om 21:00 uur de verlichting van de Schaatsen in de Stad Bakertilly Schaatsbaan uitschakelen voor wat betreft dit winterseizoen.

Geef een reactie