Singer-songwriter Daniel Docherty live in Hedon

 Singer-songwriter Daniel Docherty live in Hedon

3 maart treedt de Schotse singer-songwriter Daniel Docherty op in Zwols poppodium Hedon. Naast zijn doordringende stem en zijn sterke songwriting blink Docherty uit in zijn fingerpicking gitaarspel. Daarmee is zijn muziek het best te vergelijken met artiesten als Ben Howard, James Vincent McMorrow en Hozier. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Judy Blank.

Veel fantastische singer-songwriters ‘komen van de straat’. De bijzonder getalenteerde Daniel Docherty (25) uit Glasgow is er zo eentje. Hij deed zijn vaardigheden op met het spelen op straat, in parken en in winkelcentra en daarmee heeft Docherty ‘alles wel gezien’ en zijn strepen verdiend. Het zorgt ervoor dat hij net zo gemakkelijk voor een klein publiek als voor een volgepakt Carré speelt.

Daniel Docherty is niet alleen een singer-songwriter, maar hij is ook een ‘mean fingerpicker’, een echte virtuoos op zijn gitaar. Dankzij zijn songwriting en zijn gitaarspel is het direct duidelijk dat hij een groot fan van wijlen John Martyn en Tommy Emmanuel is. Zijn adembenemende gitaarstijl doet denken aan die van de Amerikaanse gitarist Andy McKee.

support: Judy Blank

When The Storm Hits, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Pinkpop en Lowlands, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land door voor haar eerste clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival. Judy Blank werkt momenteel aan haar tweede album dat in 2018 uitkomt.

DANIEL DOCHERTY
SUPPORT: JUDY BLANK

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 3 maart
Open : 20:30
Aanvang : 21:00
Entree : €14,00

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: