De talentvolle muzikant Ruud Fieten uit Meppel brengt op vrijdag vijf april de single Orchard uit. Orchard werd opgenomen in de PAF! Studio te Rotterdam met medewerking van Dave Von Raven (The Kik). De master werd gedaan door Fabian Tormin, een Duitse producer die in het verleden werkte met acts als Kurt Vile en The Kills. De release van deze single komt tot stand dankzij een samenwerking van Hedon, Goomah Music en Hedon Productiehuis. Orchard is vanaf vrijdag 5 april te beluisteren via alle grote streamingdiensten. In aanloop naar deze release is Ruud Fieten op tour in Engeland en krijgt van de lokale pers uitmuntende reviews.

De muziek van Ruud Fieten is te omschrijven als filosofische folk. Doordachte, ambachtelijke liedjes met een ironische ondertoon en een kritische blik op de maatschappij. Met alleen zijn stem en gitaren weet hij al enkele jaren op honderden podia het publiek voor zich te winnen. Maar het werd tijd voor meer, het moest grootser. En dus werkte Ruud het afgelopen jaar met bevriende muzikanten aan een nieuwe EP: ‘Mad Dogs in the Sun’. Noem het gruizige 70’s pop, artrock, of altcountry, maar de band speelt alsof ze op de rand van de afgrond staan en klinkt als een manische machine; van heel fragiel naar heel meeslepend. Orchard is de eerste single van Mad Dogs in the Sun wat later dit jaar zal verschijnen.

Ruud Fieten is in het bezit van een Hedon Beurs. Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis die de band kan ondersteunen op verschillende vakgebieden. Met de Hedon Beurs wil het poppodium bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.

Link naar de video op YouTube: https://youtu.be/17Stg-v0l_s
Link naar Orchard op Spotiy: https://open.spotify.com/track/6eoc8M9T3ixpXArF7hoix1?si=dHcmF3WAR_Wp2ObwYxdueA

Foto: Erik Delobel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)