Ruud Fieten brengt op vrijdag 18 oktober Mad Dogs in the Sun uit. Met deze nieuwe EP laat de aan het Hedon Productiehuis verbonden songwriter uit Meppel maatschappijkritische nummers horen met een ironische ondertoon. De officiële lancering van deze EP zal in Hedon plaatsvinden. De kaartverkoop voor deze speciale show is van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato. De release van Mad Dogs In The Sun komt tot stand dankzij een samenwerking van Hedon, Goomah Music en Hedon Productiehuis.

Net als op de eerste EP ‘In Orbit’ zijn de nummers filosofisch van aard, echter op Mad Dogs in the Sun zijn de teksten scherper en maatschappijkritischer met een ironische ondertoon. Ook de muziek schuurt meer en is harder, voller dan voorheen. Bijgestaan op bas door Peter Kroes (The Kryng, Combo Koedijk, The No-goods), op drums door Frederik Roeland (The Information) en Gerhard Post (Pine Needle Miners, Bernard Gepken) op elektrische gitaar, is er een weg ingeslagen richting de experimentele folkrock. De EP werd in drie dagen ogenomen bij Studio PAF! in Rotterdam en is geproduceerd door Marcel Fakkers en de band. Piano en orgels op een aantal nummers werden ingespeeld door Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers. De Ep is gemasterd door Fabian Tormin van Plätlin Mastering Hamburg. (o.a. Kurt Vile, Timber Timbre)

De nummers op Mad Dogs in the Sun hebben een gemeenschappelijk thema: De oorlog. De oorlog wordt vanuit vijf verschillende personages belicht: De Reiziger, De Boer, De Werker, De Soldaat en De Pacifist. Hoe gaan de verschillende karakters om met de verschillende vormen van oorlog die zij meemaken? Hoe gaan ze om met verwachtingen in een tijd waarin zoveel verwarring wordt gezaaid? Hoe zorgen ze ervoor dat ze niet apathisch worden? Ruud Fieten geeft het zonder schroom toe: ‘Ik heb een karakter met obsessieve trekjes en ik kan me helemaal verliezen in bepaalde onderwerpen die me interesseren. Een tijdje terug was dat oorlog. Het boeide me enorm: Het hoe en waarom, het geld, de leugens, de macht, het beïnvloeden van mensen, de propaganda. Maandenlang las ik stapels boeken en bekeek ik urenlang documentaires en interviews. Ik probeerde me in te leven in verschillende mensen die met oorlog te maken hebben en kwam toen op het idee om liedjes te schrijven vanuit het perspectief van verschillende personages: De Reiziger, De Boer, De Arbeider, De Soldaat en de Pacifist. De uitdaging was om de liedjes zowel op zichzelf als in het geheel een goed verhaal te laten vormen. Dat is volgens mij goed gelukt.’

Ruud Fieten is in het bezit van een Hedon Beurs. Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis die de band kan ondersteunen op verschillende vakgebieden. Met de Hedon Beurs wil het poppodium bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.

RUUD FIETEN
EP RELEASE: MAD DOGS IN THE SUN

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 18 oktober 2019
Open : 19:30 uur
Aanvang : 20:00 uur
Entree : €10,00

Foto: Erik Delobel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)