Op zondag 14 oktober opent de internationaal bekende veelzijdige zangeres Denise Jannah het Uurtje Cultuurtje seizoen op Cultuurschip Thor. Zij zal Soul-, Jazz-, Blues- en Gospel repertoire zingen en zelfs eigen Nederlandstalige nummers kunnen voorbij komen. Daarbij wordt ze begeleid door Rik Elings aan de vleugel.

Denise Jannah is geboren in Suriname. In het verleden speelde ze belangrijke rollen in “A Night at the Cotton Club” , “Joe, The Musical” en “Aint Misbehavin ‘. Ze bracht verschillende albums uit, waarvan drie op het prestigieuze Blue Note Label. Denise Jannah stond jaar in jaar uit op het North Sea Jazz Festival, tourde over de gehele wereld en heeft opgetreden voor celebrity’s als Nelson Mandela, Bill en Hillary Clinton en leden van ons eigen koningshuis. De laatste jaren speelde ze het succesvolle muziektheaterprogramma ‘Ella’, rond Ella Fitzgerald. Op dit moment brengt ze een muzikaal eerbetoon aan Mahalia Jackson, een van de meest invloedrijke Gospelzangeressen aller tijden.

Tijdens het Uurtje Cultuurtje gaan Denise en Rik op een relaxte manier als duo aan de slag. Ze hebben beide een omvangrijk repertoire waaruit geput kan worden. Het is zeker niet ondenkbaar dat er spontaan songs en publieksverzoekjes uitgevoerd zullen gaan worden.

Denise Jannah en Rik Elings zijn zondag 14 oktober om 12.00 uur en om 15.00 uur te beluisteren tijdens het Uurtje Cultuurtje. Inloop een half uur voor aanvang. Entree € 12,-. Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl.

Foto: Raúl Neijhorst

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: