SPECIAALBIER- EN WIJNFESTIVAL KANNEN & KRUIKEN ZWOLLE STAAT VOOR DE DEUR

 SPECIAALBIER- EN WIJNFESTIVAL KANNEN & KRUIKEN ZWOLLE STAAT VOOR DE DEUR

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli in het Ter Pelkwijkpark.

Na het succes van afgelopen jaar strijkt Kannen & Kruiken voor een tweede editie neer in Zwolle. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli geniet men in het mooie Ter Pelkwijkpark. Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers zijn volop nieuwe smaken te ontdekken dankzij het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeren de sfeer in het park.

BIER
Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment, ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen.

Uitgesmeerd over maarliefst zes barren zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Axes Castellum en Hettinga vullen een bar met hun toppers en ook Librije vult het lokale assortiment aan met ‘De Kopstoot van Jan & Truus’. Andere barren worden bezet door Jopen, Rock City Brewing en Two Chefs Brewing. Als deze parade van mooie bieren nog niet genoeg is, kan men zich aanmelden voor een bierproeverij. De biermeester vertelt dorstige gezelschappen uitgebreid over de spraakmakende smaken.

WIJN
Sprankelende nectars, verleidelijk vloeibaar genot. Het assortiment van wijnen weet de beproefde kenner uit te dagen en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou houdt van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de liefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan 30 wijnen.

MUZIEK
Het Ter Pelkwijkpark wordt gevuld met live muziek van singer-songwriters, live bands en DJ’s. Zwijmel weg bij locals als Lizzy’s Lion, Tamme de Boer, Cabron en Jeroen Kooren. Landelijke acts The Mental Revolution, Sheverine en nog vele anderen maken de sfeer compleet.

ETEN
Bij het genieten van ambachtelijke bieren en sprankelende wijnen hoort natuurlijk een goede bodem. Mobiele keukens verzamelen zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien. Van borrelplanken en tapas tot luxe kroket garanderen een ontspannen weekend.

KANNEN & KRUIKEN ZWOLLE
Vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli
Vrijdag: 15:00 – 00:30 uur
Zaterdag: 13:00 – 00:30 uur
Zondag: 13:00 – 22:00 uur
Ter Pelkwijkpark, Zwolle
www.kannenkruiken.nl/zwolle/

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: