StarrJazz: MALNOIA op Cultuurschip Thor

 StarrJazz: MALNOIA op Cultuurschip Thor

Op woensdag 20 maart verzorgt het bijzondere ‘’chamberjazztrio’ MALNOIA een StarrJazz concert op Cultuurschip Thor. Malnoia is een New York based pianotrio, uitzonderlijk door de combinatie van instrumenten: piano, altviool en basklarinet. Dit veelgeprezen trio speelt muziek op het snijvlak van klassiek en jazz. Malnoia sleept de luisteraar mee in een aangrijpende muzikale ervaring, die wel beschreven is als ‘hallucinogene kamermuziek’.

Jorn Swart (Groningen 1987) is een pianist en componist, wonend en werkzaam in New York City. Met Stadgenoten Benni von Gutzeit (Turtle Island Quartet) en Lucas Pino vormt Jorn een bijzonder pianotrio genaamd ‘Malnoia’. Bijzonder want geen bas en geen drums maar wel altviool en basklarinet. De gelijknamige CD van dit op hoog muzikaal niveau opererende drietal werd o.a. gepresenteerd in VPRO’s Vrije Geluiden. Malnoia laat zich inspireren door componisten als Ravel, Bartok en Hindemith en improviseert ook in meer klassieke stijlen op onnavolgbare wijze. Een concert waarin je meegenomen wordt in weemoedige thema’s die soms ineens omslaan in weerbarstige improvisaties of in sprankelende romantiek.

StarrJazz met ‘Malnoia’ op woensdag 20 februari begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is 15 euro. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: