StarrJazz met Dick Oatts op Cultuurschip Thor

 StarrJazz met Dick Oatts op Cultuurschip Thor

Op donderdag 27 juni presenteert Cultuurschip Thor een StarrJazz Concert met de ‘real American heavy jazz cat ‘ saxofonist Dick Oatts in de hoofdrol.

De Amerikaanse saxofonist Dick Oatts ( 1953) nam cd’s op met ontelbare jazzgrootheden en speelde o.a. in de legendarische Thad Jones/Mel Lewis Bigband.
Oatts is een weekje in Amsterdam voor een Masterclass aan het CvA en drummer Felix Schlarmann (BRUUT) stelde hem voor een avondje naar Zwolle af te reizen, omdat het podium van ‘the Cultureship’ zo ‘gezellig’ is om te spelen.
Het Trio speelt eigen composities van Dick Oatts aangevuld met bekende Jazz-Standards, waarbij Rik Elings nu en dan aanschuift op piano. Het is niet ondenkbaar dat Dick zelf nog piano gaat spelen, hij is tenslotte een begenadigd multi-instrumentalist die vele instrumenten bespeelt. Met Steven Willem Zwanink op bas en Felix Schlarmann op drums.

Het Dick Oatts Trio speelt op donderdag 27 juni om 20.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: