Op donderdagavond 27 september komt het jonge en succesvolle jazztrio van Floris Kappeyne naar Cultuurschip Thor. Drie uitzonderlijk getalenteerde jazzmuzikanten brengen een programma met sfeervol eigen werk.
Pianist Floris Kappeyne, contrabassist Tijs Klaassen en drummer Wouter Kuhne zijn alle drie afzonderlijk winnaars van het prestigieuze Prinses Christina Concours. Ze begonnen samen te spelen nadat ze elkaar hadden gespot via YouTube. Dit bleek al meteen een match made in heaven, want sinds de oprichting van het Floris Kappeyne Trio in 2015 regent het lof. Het trio is inmiddels regelmatig op radio en tv, o.a. uitgebreid te zien in het bekende VPRO programma Vrije Geluiden. Kappeyne behoort tot de jonge generatie jazzmuzikanten die de traditie omarmt. Hij laat zich inspireren door McCoy Tyner, Fats Waller en Art Tatum en de vroege stroming ‘stride piano’ binnen de jazz. Als geen ander is zijn hechte trio in staat om er vervolgens op een indrukwekkende wijze een eigen draai aan te geven.

Floris Kappeyne Trio speelt op donderdag 27 september om 20.30 uur. Entree € 15, -. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)