StarrJazz met het ‘Philippe Lemm Trio’ in Cultuurschip Thor

Op dinsdag 9 oktober presenteert Cultuurschip Thor een StarrJazz concert met het ‘Philippe Lemm Trio’ . Creative Lyrical Jazz, rechtstreeks from the Big Apple. Een eigentijds New Yorks trio onder leiding van drummer Philippe Lemm dat boeit, verrast en inspireert. Het trio speelt subtiel, dan weer krachtig en steeds verrassend eigenzinnig.

Het Philippe Lemm Trio werd gevormd op de Manhattan School of Music in New York in 2011 onder leiding van drummer Philippe Lemm. Het is ongetwijfeld een van de spannendste en meest avontuurlijkste trio’s van deze tijd. De jonge topmuzikanten hebben alle drie een perfecte controle over hun eigen instrument en spelen ook nog eens uitzonderlijk goed samen. Het trio won de International B-Jazz Competition met Philippe Lemm als beste solist. Samen met pianist Angelo Di Loreto en bassist Jeff Koch creëert hij gepassioneerde soundscapes, gebaseerd op jazz standards en eigen composities. Maar ook onverwachte, soms overbekende nummers worden in een geheel eigen jasje gegoten. Muziek die elke luisteraar direct grijpt en niet meer loslaat.

StarrJazz met het Philippe Lemm Trio op dinsdag 9 oktober begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 15,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Geef een reactie