Op zondagavond 16 februari is het podium van Cultuurschip Thor voor de twee jonge Jazz zwaargewichten saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas. Na het geduld van hun luisteraars bijna een decennium op de proef te hebben gesteld, brachten zij onlangs hun eerste CD ‘Mokum In Hi-Fi’ uit.

Baas en van Gelder deelden het podium meer dan 200 keer in de afgelopen jaren. Zij deden dit in uiteenlopende formaties: als trio met drumlegende Han Bennink, als solist met het Metropole Orkest en als sideman in elkaars projecten. Ze tourden in Azië, Oceanië en grote delen van Europa. ‘Mokum In Hi-Fi’ is een ode aan de stad die beide musici thuis noemen. Een ode, met name, aan de jenever, leverworst, haring, de Jordaan, het draaiorgel, de temeiers, relnichten en penose. Reinier Baas is in staat om de meest uiteenlopende instrumenten na te bootsen op zijn gitaar en Ben van Gelder zorgt vooral voor de muzikale schildering. Het komt allemaal samen in een heel eigen vocabulaire.

Reinier Baas & Ben van Gelder spelen op zondag 16 februari om 20.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Foto: Jonathan Herman

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: