Theater Gnaffel brengt VAN MIJ (4+)

 Theater Gnaffel brengt VAN MIJ (4+)

Gebaseerd op het boek Hou van mij, met gedichten van Ted van Lieshout

Van september 2020 tot en met februari 2021 speelt Theater Gnaffel in de Nederlandse theaters met de voorstelling VAN MIJ (4+). Zaterdag 19 september om 14.00 uur en zondag 20 september om 11.00 en 14.00 uur gaat de voorstelling in première in Schouwburg Odeon in Zwolle.

In VAN MIJ zien we een hele hoge muur. Er omheen lopen kun je niet. Er overheen kijken wel. Er zit een deur in de muur maar die is op slot. Wat is er achter? Vóór die muur een kind, een vrouw en een oude man. Iedereen heeft zo zijn eigen spullen, gedachten, wensen en dromen.

Is het van jou of van mij?
Door de plotselinge komst van vreemde voorwerpen die over de muur vliegen of uit de lucht komen vallen ontstaat er een dilemma. Wat zijn het? Wie mag het hebben? En waarom? Zestien vorken, een blauwe beer met één oog, ballen waar iets in zit maar die je niet open kunt krijgen, pakjes eindeloos pakpapier.

Hou van mij
Van wie zijn die spullen? Is het van jou of van mij? Op een poëtische manier wil VAN MIJ haar publiek laten zien wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen is. We belanden in een wereld die uit meer bestaat dan ‘iets’ of jij alleen. Harmonie is het streven, delen het doel. De gedichten van Ted van Lieshout uit het boek ‘Hou van mij’ vormen het uitgangspunt van deze voorstelling.

Credits
Regie: Rob Vriens
Spel: Sam Galgenbeld, Elout Hol en Mirjam Stolwijk
Poppen en Objecten: Elout Hol
Decorontwerp: Marieke van Veen
Kostuums: Dorien de Jonge
Muziek: Anne Bakker
Lichtontwerp: Berry Claassen
Decorbouw en Techniek: Valentijn van der Mieden

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.gnaffel.nl

Theater Gnaffel
Theater Gnaffel maakt voorstellingen met levensechte poppen voor jong en oud. In de voorstellingen, in theaters, op scholen en bijzondere buitenlocaties worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid. De voorstellingen zijn uitdagend en verrassend, vol humor, zonder oordeel. Voorstellingen over kleine helden die groots zijn.

Foto: Marthe van de Grift

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: