Een primeur voor zowel Toneelgroep Oostpool als Zwolse theaters. De nieuwste voorstelling van het Arnhemse gezelschap, Allemaal Mensen | UMUNTU, gaat op zaterdag 28 september in première in Schouwburg Odeon in Zwolle. Het is de eerste keer dat een nieuwe voorstelling van Toneelgroep Oostpool in première gaat in Zwolle. Op vrijdag 27 september speelt Toneelgroep Oostpool een try-out van de voorstelling.

Toneelgroep Oostpool is één van de vaste bespelers bij Zwolse theaters, jaarlijks zijn alle theaterproducties van het gezelschap te zien in Zwolle. Regisseur en artistiek leider van Toneelgroep Oostpool Marcus Azzini maakt nu het nieuwste deel uit zijn succesvolle reeks persoonlijke voorstellingen. Na de korte voorstellingen Allemaal Mensen #1 t/m #6 en de grote zaal productie uit het afgelopen theaterseizoen, komt Toneelgroep Oostpool nu met de nieuwe voorstelling Allemaal Mensen | UMUNTU.

Marcus Azzini stelt in met Allemaal Mensen de ontmoeting centraal. Nog voorafgaand aan het succesvolle Allemaal Mensen in de grote zalen afgelopen seizoen, maakte hij in 2018 met de toenmalige derdejaars klas van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem de persoonlijke mozaiekvoorstelling Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik Ben Omdat Wij Zijn). Gebruikmakend van dezelfde werkvorm als bij Allemaal Mensen werd er vertrokken vanuit persoonlijk engagement en werkelijke ervaringen. Echte verhalen, van echte mensen. De klas bleek bijzonder talentvol en hun verhalen uitermate confronterend. Alle reden voor Toneelgroep Oostpool om de hele klas direct na hun afstuderen aan zich te binden en met Allemaal Mensen | UMUNTU de theaters in heel Nederland aan te doen.

Allemaal Mensen | UMUNTU speelt van 26 september t/m 7 december in theaters door heel het land. De première is in Schouwburg Odeon in Zwolle op 28 september 2019. Meer info en kaartverkoop: www.zwolsetheaters.nl

Foto: Krista van der Niet

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: