Twee extra voorstellingen Rumah Saya in theater Odeon

 Twee extra voorstellingen Rumah Saya in theater Odeon

Foto: Andre van der Meulen

Wegens succes presenteert Meraki Theaterproducties op zondag 3 oktober twee extra voorstellingen van Rumah Saya (Mijn Thuis) in het Papenstraattheater van Zwolse theaters. De première op zaterdag 2 oktober verkocht in korte tijd uit. Rumah Saya is een intrigerende muziektheatervoorstelling met en over de overlevenden en nazaten van de koloniale periode en schetst een beeld van hoe het leven in Nederlands-Indië waarschijnlijk is geweest. De kaartverkoop voor de extra voorstellingen is zojuist gestart via www.zwolsetheaters.nl.

Het verhaal Rumah Saya wordt verteld aan de hand van de zoektocht van Kim Pendjol, Lienke Iburg en Elise Doll, naar de geschiedenis en het leven van hun voorouders. Aan de hand van historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek in Indonesië laten Pendjol, Iburg en Doll in deze voorstelling zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun voorouders waren en wat zij hebben meegemaakt in de voormalige Nederlandse kolonie en de repatriëring naar Nederland. Een zoektocht naar familie en identiteit waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in het dagelijks leven van toen en nu.

Tijdens Rumah Saya worden de zintuigen geprikkeld met muziek, geluiden, geuren en smaken. Om een diverse kijk op deze geschiedenis te geven worden er verschillende invalshoeken belicht aan de hand van (video-) beelden en geluidsfragmenten van diverse generaties. Aan het einde van de voorstelling is er een gesprek tussen de spelers, de producent en het publiek.

Kaarten voor Rumah Saya – Mijn Thuis in het Papenstraattheater zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl.

Foto: André van der Meulen

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: