Uurtje Cultuurtje met Bas Schouten & Friends: James Taylor Tribute op Cultuurschip Thor

Op zondag 28 april brengt voormalig Zwollenaar zanger-gitarist Bas Schouten een tribute aan James Taylor. Dit doet hij samen met zijn muzikale vrienden in een superbezetting bestaande uit Esther Groenenberg, Dirk Schreuders, Bauke Bakker en Milo Groenhuizen. Wegens de te verwachten drukte zal dit James Taylor Uurtje Cultuurtje zelfs drie keer gespeeld worden.

Het gevoelige repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter/gitarist James Taylor is Bas Schouten op het lijf geschreven. Mooie liedjes zoals Fire&rain, You’ve got a friend, Carolina in my mind, Up on the roof, You can close your eyes… Zangeres Esther Groenenberg verwoordt het doeltreffend op haar facebook pagina: ‘Bas Schouten is de hoofdjames, en Milo Groenhuijzen en Bauke Bakker zijn de hulpjamesen. Dirk Schreuders als basjames, ik zit als een soort van Carole King(maar dan met futloos haar) achter het klavier en het feest is compleet’. Het zijn inderdaad dezelfde top muzikanten die heel Nederland doorkruisten in uitverkochte theaterzalen met het Carole King programma van Esther Groenenberg…en/of meespelen met Bertolf in o.a. de succesvolle concerten van Her Majesty!

Het ‘King Size’ Uurtje Cultuurtje op zondag 28 april met Bas Schouten & Friends begint om 12 uur, 15 uur en nog eens om 20 uur. Het concert van 15 uur is al uitverkocht. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Foto: Jaap Reedijk

Geef een reactie