Uurtje Cultuurtje met Ernst de Corte in Cultuurschip Thor

 Uurtje Cultuurtje met Ernst de Corte in Cultuurschip Thor

Op zondag 11 november brengt Cultuurschip Thor een Uurtje Cultuurtje kleinkunst. In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte en vertelt over zijn persoonlijke herinneringen aan deze bijzondere man vol tegenstrijdigheden. Zijn zangstem lijkt wonderbaarlijk veel op die van zijn illustere vader. Samen met pianist Guus Westdorp zorgt hij ervoor dat het lied van zijn vader niet vergeten wordt.

Jules de Corte is bekend van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Een man die zich ontwikkelde van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.
Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met Ramses – De Liederen zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 11 november met ‘Lied van mijn vader’ begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: