Uurtje Cultuurtje met Ketevan Sharumashvili op Cultuurschip Thor

 Uurtje Cultuurtje met Ketevan Sharumashvili op Cultuurschip Thor

Op zondag 8 maart presenteert Cultuurschip Thor een klassiek Uurtje Cultuurtje met concertpianiste Ketevan Sharumashvili, geboren en opgegroeid in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Zij zal op haar eigen charismatische wijze aantrekkelijke en uitdagende muziek van Liszt, Schubert en Strauss ten gehore brengen.

In 2017 kiest Ketevan voor Nederland als thuisbasis waar ze een dynamisch concertleven leidt als soliste en kamermuzikante. Ketevan Sharumashvili is een verrijking voor klassiek minnend Nederland. Haar fijngevoeligheid op de toetsen is indrukwekkend en staat in de juiste verhouding tot haar ongeëvenaarde techniek. Ketevan won meerdere prestigieuze prijzen en volgde masterclasses bij ‘s werelds grootste pianisten. Ze speelt op het Cultuurschip o.a. een aantal transcripties van Franz Liszt. Deze romantische klavierleeuw bewerkte de subtiele Franz Schubert op grandioze wijze. Tevens de première van een pianobewerking van Johan Strauss’ overbekende Wals ‘De Blauwe Donau’. Ketevan maakt van dit overbekende stuk een spectaculaire encore.

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 8 maart met Ketevan Sharumashvili begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,50. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Foto: A. Ozinga

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: