Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 16e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 14 februari tot en met zondag 17 februari is de Handwerkbeurs te bezoeken. De beurs groeit nog ieder jaar, dit jaar zijn er ruim 200 exposanten vertegenwoordigd uit binnen- en buitenland die samen een uitgebreid en zeer divers assortiment bieden.

Op de beurs is praktisch elke vorm van handwerken vertegenwoordigd. Van breien en haken tot quilten en patchwork maar ook naaimachines, spinnen, weven, textielverven, kantklossen en borduren. Er is weer aandacht voor textiele hobby’s als middel om ontspanning te vinden in de hectische wereld van vandaag. De laatste trends zijn te bewonderen maar ook aan de geschiedenis van textiel wordt aandacht besteed door bijvoorbeeld de deelname van het Textielmuseum de Kantfabriek.

Naast dat er op de beurs uitgebreid geshopt kan worden bij de vele stands, zijn er ook voldoende mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende handwerkdisciplines. Er is een uitgebreid programma met meer dan 50 workshops per dag. Een aantal bekende namen gaan lesgeven, zoals textielkunstenares Sophie Santoire, die workshops Fair Isle breien zal geven. In verschillende stands worden demonstraties gegeven in bijvoorbeeld spinnen, weven, quilten en punchen.

In de stand van CuteDutch vindt de feestelijke lancering van het nieuwe boek van Stefanie Trouwborst “Slaapvriendjes Haken” plaats. Stefanie zal in de stand aanwezig zijn om de boeken te signeren. Andere bekende ontwerpers/auteurs die aanwezig zijn voor een Meet en Greet en om boeken te signeren zijn Anja Toonen, Dendennis, Handwerkjuffie en Nienke Landman. CraftKitchen komt ook weer naar de beurs, in hun stand kun je inspiratie opdoen en de nieuwste trends spotten.

Er zijn dit jaar een tweetal exposities te bewonderen op de beurs. Cosy Corners verzorgt een expositie over Japans Borduren. Deze technieken zijn al eeuwenoud en worden bijvoorbeeld toegepast op kimono’s. Daarnaast zal er een Viltexpositie worden ingericht door leerlingen van de OnlineViltschool, met als thema “Vuur en Vlam”. De cursisten hebben zich door dit thema laten inspireren en vertellen met hun werk hun eigen verhaal.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 14 februari t/m zondag 17 februari van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

Foto: Second Events

Geef een reactie

Instagram

WhatsApp ons (09-21u)
%d bloggers liken dit: