Wederom een deelnemersrecord voor de MBO Bruisdag!

De MBO Bruisdag, dé introductiedag voor Zwolse studenten van het MBO, behaalt voor het zesde jaar op rij een deelnemersrecord. De MBO Bruisdag vond plaats op woensdag 5 september waarbij studentenorganisatie Buro Ruis 4600 MBO studenten van programma op maat voorziet. Het doel van de introductiedag is om nieuwe studenten kennis te laten maken met elkaar, de opleiding en de stad Zwolle.

De stijging van het aantal opleidingen dat graag mee wilt doen zorgt ervoor dat er meer zal moeten worden samengewerkt in de binnenstad. Coördinatrice van de MBO Bruisdag Nienke Salet is trots op het behaalde resultaat: ‘dit is het zesde jaar op rij waarin wij een forse groei meemaken. Ook dit jaar hebben wij een zeer geslaagd programma weten samen te stellen en in tegenstelling tot vorig jaar lacht het weer ons toe. Het draait er uiteindelijk om dat de studenten een leuke introductiedag hebben.’ Aldus Salet.
De MBO Bruisdag is een samenwerking tussen Buro Ruis en de Zwolse mbo-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle, CIBAP, Pathé, Hedon, Menso Alting, Hervormd Weeshuis, Zwolse theaters en de gemeente Zwolle. Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag. De dag zelf bestaat uit twee verschillende programmaonderdelen namelijk: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond bezoeken de kersverse MBO studenten langs alle highlights van de stad. Tijdens Relax In The City wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten lekker kunnen ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.

Foto: Joost Jansen.

Geef een reactie