Yuri Honing & Acoustic Quartet in de Odeon

Goldbrun

Yuri Honing staat al vele jaren aan de top en toert langs de meeste werelddelen. “One of the most fearless and creative saxophonists of the moment” – The Times
Hij is een van de markantste saxofonisten van zijn generatie en wil muziek niet in hokjes opdelen. Daarom speelt hij tijdens zijn carrière niet alleen met generatiegenoten (in groepen zoals zijn Trio en Acoustic Quartet), maar ook met oudere Nederlandse (Misha Mengelberg en Ernst Reijseger) en buitenlandse musici (Paul Bley, Gary Peacock, Paul Motian, Pat Metheny). Honing gaat verder samenwerkingsverbanden aan met muzikanten uit de Arabische muziek, de popmuziek, de klassieke muziek en de moderne dance.
Eens in de twee jaar is er ruimte voor een Nederlandse theatertournee. Na zijn geslaagde debuuttheatertournee Het verlangen van Yuri Honing is het tijd voor de theatertournee Goldbrun. Ook over het in 2017 verschenen ‘Goldbrun’ verschijnen de ene na de andere 4- en 5-sterren recensies. De pers is lovend over zijn nieuwe album release. Dit album staat in het teken van Europa en heldendom. Onder invloed van de renaissancegedachte, Germania en beeldende kunst vormt Goldbrun de opstap naar de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Fundatie, waar Honing samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf september 2018 een installatie presenteert in combinatie met zijn muziek.

“Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois” – Trouw ★★★★★
“Yuri Honing krijgt zijn publiek stil van betovering” – Volkskrant ★★★★★
“Romantische muziek voor contemplatie” – Het Parool ★★★★
“Dit is muziek op het scherpst van de snede.” – Jazzism ★★★★★

Zondag 23 september
aanvangstijd 15.30 uur
locatie Odeon – Hemminkzaal

De kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Prijzen
1e rang Normaal € 19.50
CJP € 16.50
2e rang Normaal € 16.50
3e rang Normaal € 12.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Geef een reactie