Zwolse Jimi Hendrix Tribute vanaf september op tour langs record aantal Nederlandse zalen

 Zwolse Jimi Hendrix Tribute vanaf september op tour langs record aantal Nederlandse zalen

Vanuit het Hedon Productiehuis is de afgelopen jaren een traditie ontstaan om een ode te brengen aan Jimi Hendrix. Dit jaar doet een record aantal zalen door heel Nederland mee en reist de productie vanaf 10 september langs maar liefst negen zalen door heel Nederland. Deze tribute aan ‘de gitarist der gitaristen’ wordt een rockfeest met Nederlandse topgitaristen van bands als De Staat en Navarone en 3J’s. Op vrijdag 18 september speelt de band in Hedon.

Op vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix muziekliefhebbers over de hele wereld in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood op 27 jarige leeftijd sloeg in als een bom. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll.

De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit: Bauke Bakker; Reindert Krag; Gertjan van de Weerd en Rick Mensink. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Jaap Kwakman (3J’s), Ross Curry (Spo Dee O Dee) en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook zal per zaal als extra gast een lokale held/heldin meespelen.

De band speelt hoogtepunten uit het gehele repertoire van Jimi Hendrix: van The Experience tot de Woodstock-band; van The Band Of Gypsies tot het rhythm & blues-repertoire. Daarnaast is rondom de voorstelling een tentoonstelling met unieke foto’s en te gekke canvassen te zien, en presenteren we ook het verschenen boek Jimi Hendrix Compleet (Het verhaal van de 119 songs).

Tourdata:
10/9 Fluor
11/9 Mezz
12/9 Q-Factory
13/9 Oosterpoort
17/9 Paard
18/9 Hedon
19/9 Dru
20/9 Iduna
02/10 Gebouw T

Ook Interessant?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: