Zwolse theaters opent deuren voor pilots sneltesten in theater

Voorstellingen Ronald Goedemondt, Rosa da Silva en Stef Bos onderdeel van Testen voor Toegang

Op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 april neemt Zwolse theaters deel aan een landelijke pilot met sneltesten onder de noemer ‘Testen voor Toegang’. In zowel Theater de Spiegel als Schouwburg Odeon kan publiek op deze dagen een voorstelling bezoeken. Voorstellingen van onder andere cabaretier Ronald Goedemondt, zanger Stef Bos en zangeres en actrice Rosa da Silva staan deze dagen op het programma van Zwolse theaters. Bezoekers met een toegangsticket moeten aan de deur, voorafgaand aan het bezoek, een negatieve testuitslag tonen.

Zwolse theaters
Zwolse theaters is een van de podia die deelneemt aan de pilots in april. “We kunnen niet wachten om onze gasten en artiesten te ontvangen. Aan alles dat bijdraagt aan het weer snel weer open kunnen, werken we zorgvuldig mee. We zijn dan ook blij dat we aan deze pilot een bijdrage kunnen leveren.” Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters. In Zwolle zijn ook Hedon, Academiehuis Grote Kerk en Museum de Fundatie onderdeel van de pilots.

Ronald Goedemondt
Cabaretier Ronald Goedemondt zal op dinsdag 20 en woensdag 21 april in Theater de Spiegel spelen, samen met comedytalent Jasper van der Veen (Winnaar Leids Cabaret Festival 2019). Een dag eerder, op maandag 19 april, speelt Stef Bos in Theater de Spiegel. In Schouwburg Odeon staan Rosa da Silva en de dansvoorstelling Engel op het programma.

Landelijke pilot
Tijdens de pilots wordt de haalbaarheid onderzocht van het preventief testen van bezoekers van culturele instellingen. In samenwerking met de ministeries van OCW en VWS en de Stichting Open Nederland worden de pilots voorbereid. De pilots zijn verspreid over het hele land en worden uitgevoerd in theaters in de buurt van snelteststraten.

Anderhalve meter blijft norm
Bezoekers moeten ook tijdens deze pilots anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren en een mondkapje dragen wanneer zij zich verplaatsen in het theater. Voorafgaand aan het bezoek moet er een testafspraak gemaakt worden. In Zwolle is de Covid-snelteststraat is gesitueerd aan de Paxtonstraat 17. De sneltest is voor bezoekers van de pilots gratis. Daarnaast moet de corona check-app gedownload worden. In deze app is een QR-code zichtbaar die zal worden uitgelezen bij een bezoek aan het theater. Met deze code kan een bezoeker laten zien dat hij of zij een negatieve testuitslag heeft van uiterlijk 40 uur geleden. Alle voorstellingen zijn uiterlijk om 21.00 uur afgelopen, zodat bezoekers om 22.00 uur thuis kunnen zijn in verband met de avondklok.

De kaartverkoop start woensdag 7 april via: zwolsetheaters.nl
Meer informatie is te vinden op www.zwolsetheaters.nl/testenvoortoegang

Foto: Kasper Veenstra

Geef een reactie