In de nieuwe talkshow ShowKEES van Zwolse theaters gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken (bekend van o.a. Spijkers Met Koppen) op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur. Zondag 22 maart vindt de derde editie van talkshow ShowKEES plaats. Niet met publiek in restaurant KEES, zoals de eerste twee edities. De editie van aanstaande zondag wordt in verband met het coronavirus gelivestreamd en uitgezonden via de online kanalen (YouTube, Facebook) van Zwolse theaters. Presentatoren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken gaan in gesprek met o.a. Jacco Vonhof en Monique Schuttenbeld.

Talkshow ShowKEES
Op zondagmiddag 22 maart gaan Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn in gesprek met de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. Schuttenbeld is o.a. wethouder van cultuur, creatieve industrie en toerisme. Ook ondernemer Jacco Vonhof schuift aan. Hij was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws te zien als voorzitter van MKB-Nederland, de belangenvereniging voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Zangeres Irene Aalvink zorgt voor de muziek op zondagmiddag 22 maart. Theatermaker Elise Doll presenteert De Koperen Kees, oftewel een ode aan een onbekend gebouw, een straat, een bankje, een steen, een boom, een standbeeld, een gevel, dat ene plantje dat uit een kiertje in het beton groeit, het mooiste kruispunt van de stad.

Zwolse theaters blijft podium bieden
Zwolse theaters blijft de komende weken een podium bieden aan theater en muziek. Het theater streeft er naar om in ieder geval tot en met 6 april het publiek via andere wegen in aanraking te brengen met theater, muziek en kunst.

Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters: “Natuurlijk zorgen we allereerst dat we de richtlijnen die zijn opgesteld volgen. Maar we voelden ook meteen: geen toegangspoort zijn tot dans of toneel, debat en ontmoeting – dat kan niet. Het laten zien van kunstvormen en de urgentie van makers om verhalen te vertellen, moet niet gesmoord worden. Wij blijven de wereld van onze bezoekers groter maken, ook nu de voorstellingen fysiek niet door kunnen gaan in de zalen. Theater verrijkt ons leven, juist ook in deze verwarrende tijd.”

De uitzending van ShowKEES start zondag 22 maart om 16.00 uur en is gratis te bekijken via het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Zwolse theaters. De uitzending is daarna nog terug te kijken via het YouTube-kanaal van Zwolse theaters.

Kijk voor meer informatie over het programma en de livestream op www.zwolsetheaters.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

WhatsApp ons (09-21u)